top of page

Om Bjøinstad

Gården ligger på 785 moh., i fjellsiden rett ovenfor Fåvang, i skjønne Gudbrandsdalen. Gårdens historien går langt tilbake på 16 hundretallet. Ett sted med vakker utsikt, bratte jorder og dype skoger. Gården har 85 mål dyrket mark, 14 mål beite og 1249 mål med skog og utmark.

Vi var på jakt etter ett sted som dette i mange år, men det var først en solskinnsdag vinteren 2015 som brakte oss hit. Vanskelig å ikke falle for denne plassen når man står på jordet og ser utover fjellandskapet. Ett hjertesukk, rett og slett.

Valget ble tatt, jobbene sagt opp og i april 2016  flyttet vi til Bjøinstad for å leve bondelivet. Det var slett ikke så romantisk som det kanskje hørtes ut. Da hadde det ikke vært dyrehold på gården på veldig mange år og driftsbygninger var preget av manglende vedlikehold. Men med to lidenskapelige sjeler begynte det en ny renessanse for Bjøinstad.  Bjøinstad drives av Simona Kostelnikova og Tor Brubak. 

I dag har vi over 40 vinterfôret sau av Gammelnorsk spælsau, 6 ammekyr av rasen Dølafe, Mangalitsa griser, høner og 2 hester. I tillegg har vi en liten  grønnsaksproduksjon. Våren 2019 har vi ferdigstilt produksjonslokaler for kjøttforedling. Alt kjøtt fra dyra våre er foredlet der til økologisk og kortreist gourmetmat.

Både gårdsdriften og gårdsproduksjonen er Debio godkjent.   

bottom of page