top of page

Dølafe

 

Dølafe er en gammel storferase som stammer fra Gudbrandsdalen, fra samme bygda som gården vår ligger i, Fåvang. Gamle storferaser vokser langsomt, ca 20% saktere enn vanlig storfe. Dette gir finere og tynnere muskelfibre,

og mer intramuskulært fett. Kjøttkvaliteten blir jo deretter og man får et kjøtt som er særdeles velsmakende. Kjøttet (også kalt urfekjøtt) er også eksklusivt siden rasen er utrydningstruet, og det finnes kun ca 290 mordyr i hele Norge.

Vi har 7 mordyr, 1 okse og 5 kalver. Våre dyr beiter ute i fjellet på sommeren og spiser ulike grasarter og kratt som setter smak på kjøttet, samt holder landskapet åpent. Også avlsokse går ute på innmark på sommeren sammen med utvalgte kyr han skal bedekke. På vinteren bor alle i et løsdriftsfjøs. Ingen av våre dyr er bundet. Kalvene skilles fra mødra sine når de er ca 8 mnd. gamle og dette foregår på ganske rolig måte. Mordyr søker ro fra sine avkom for å hente seg til neste kalving. Etter det går kalvene sammen i den vennegruppen de er oppvokst i og går i store binger på så kalt talle med dyp strø av flis. Oksekalver kastreres av veterinær. De er bedøvet og sædleder er brutt med et spesielt verktøy utenfra, uten blod og smerte. På denne måten kan de tilbringe 2 somre i utmark sammen med hunndyr.

Alle våre dyr er grasforet og får kun vitaminer, mineraler og salt i tillegg. Det kjennetegnes av det gule fettet som er farget av karotenoider (beta-karoten) fra graset og omdannes til vitamin A i kroppen, Grasforet kjøtt har generelt høyt innhold av omega 3, mineraler, vitaminer, antioksidanter, i tillegg til det sunne fettet.

Vi slakter kun voksne individer og kjører dem selv til et lite lokalt slakteri. Kjøttet er langtidsmørnet og nøye partert i vår egen gårdsproduksjon. 

Se våre tilbud og bestill nedenfor.

Vi har også okse-/kuskinn til salgs som du finner under gårdsprodukter.

IMG_20200819_162430_995.jpg
IMG_20200603_224109_461.jpg
IMG_20200507_170545_150.jpg

Urfekasse

 

Langtidsmørnet kjøtt (3-4 uker) av økologisk grasforet kastrat/kvige som har levd et godt liv på næringsrik utmarksbeite i to somre. 

Velg mellom 5 kg (uten kjøttdeig) eller 10 kg eske.

Begge kassene inneholder et rettferdig utvalg av følgende:

60 % av ulike biffer/fileter/steker/braiseringskjøtt som indrefilet, sirloin (mørbrad), cote de boeuf, T-bone, porterhouse, strip bone (ytrefilet m/bein), høyrygg, dragebiff, flat iron filte, skirt, flatbiff, rundbiff, roastbeef, bogstek, short ribs, osso buco

40 % kjøttdeig ca 20 % fett i 500 g pakker

10 kg - pris 299 kr/kg

5 kg - pris 369 kr/kg

(uten kjøttdeig)

 

Neste levering i slutten av mars 2024     

                 

bottom of page