top of page

Utegris - Mangalitsa

 

 

Mangalitsa er en gammel ungarsk griserase med mye spekk og bust. Derfor er den ofte kalt for ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også Mangalitsa saktere. Den er ikke slakterklar før den er ca 16 mnd. gammel og ca 65 % av skrotten utgjør fett. Takket være sen vekst, mye bevegelse ved beiting og målrettet fôring, utvikler Mangalitsa gris mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrik og er nesten ikke nødvendig å salte. Fettet inneholder ca 65 % av umettede fettsyrer, mye vitamin E og D og 3x mer omega-3 enn laks.

De beste spekeskinker kjentegnes med sin kremaktige og myke konsistens, den smelter rett og slett på tunga. Dette forårsakes av oljesyre. Mangalitsa gris er den eneste svinerasen som klarer å utvikle denne syren i kroppen selv, helt uten bruk av fôrtilsetninger. Det er blant annet derfor denne rasen egner seg ypperlig til spekematproduksjon. Det er kun renrasede individer som gir den kjøtt/spekk kvalitet som beskrevet ovenfor.

Våre Mangalitsa griser kan gå ut og inn som de vil året rundt. Våre to purker får kun to kull i året. De avvenner grisungene selv og alle dyr går samlet på store uteområder. De beiter på plantevariert økologisk eng på sommeren. På vinteren får de økologisk urtehøy med mye kløver. Kosten suppleres med økologisk kraftfôr uten soya, samt grønnsaker vi selv dyrker.

Vi kjører griser selv til et lite lokalt slakteri og kun få dyr av gangen. På denne måten slipper dyra unødvendig stress

og det har stor betydning både når det gjelder dyrevelferd

og kjøttkvalitet. Vi holder Mangalitsa griser primært pga produksjon av spekemat som langtidsmodnet skinke, coppa, lonza, spekepølser, bacon, pancetta og andre godsaker, men synes det er gøy at også andre mennesker kan oppleve det sunne og smaksrike kjøttet som er sjelden vare her til lands. 

Se på våre tilbud og bestill nedenfor.

Ullgris - Mangalica

 

 

Mangalica er en gammel ungarsk griserase med mye spekk og bust. Derfor er den ofte kalt for ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også Mangalica mye saktere. Den er ikke slakterklar før den er ca 20 mnd. gammel og ca 65 % av skrotten utgjør fett. Takket være sen vekst, mye bevegelse ved beiting og målrettet fôring, utvikler Mangalica gris mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrik og er nesten ikke nødvendig å salte. Fettet inneholder ca 65 % av umettede fettsyrer, mye vitamin E og D og 3x mer omega-3 enn laks.

De beste spekeskinker kjentegnes med sin kremaktige og myke konsistens, den smelter rett og slett på tunga. Dette forårsakes av oljesyre. Mangalica gris er den eneste svinerasen som klarer å utvikle denne syren i kroppen selv, helt uten bruk av fôrtilsetninger. Det er blant annet derfor denne rasen egner seg ypperlig til spekematproduksjon. Det er kun renrasede individer som gir den kjøtt/spekk kvalitet som beskrevet ovenfor.

Våre Mangalica griser kan gå ut og inn som de vil året rundt. Våre to purker får kun to kull i året. De avvenner grisungene selv og alle dyr går samlet på store uteområder. De beiter på plantevariert økologisk eng på sommeren. På vinteren får de økologisk urtehøy med mye kløver. Kosten suppleres med økologisk kraftfôr uten soya, samt grønnsaker vi selv dyrker.

Vi kjører griser selv til et lite lokalt slakteri og kun få dyr av gangen. På denne måten slipper dyra unødvendig stress og det har stor betydning både når det gjelder dyrevelferd og kjøttkvalitet. Vi holder Mangalica griser primært pga produksjon av spekemat som langtidsmodnet skinke, coppa, lonza, spekepølser, bacon, pancetta og andre godsaker, men synes det er gøy at også andre mennesker kan oppleve det sunne og smaksrike kjøttet som er sjelden vare her til lands. 

Se våre tilbud og bestill nedenfor.

IMG_20190724_083544_197.jpg
IMG_20190724_083544_213.jpg
IMG_20201026_085129_858.jpg

Julekasse

 

Fettlaget er tilpasset norske ganer, men ullgrisribbe er meget fettrik. Her finner du tilberedningsbeskrivelse for å få en perfekt ribbe. Klar til levering fra november. Vekt ca 8-10 kg:

Ribbe ca 2 - 3 kg (VELG størrelse/antall, maks. 2 stk)

Nakke-/vanlige koteletter og cote de porc ca 1 kg 

Surret stek ca 1,3 - 2 kg

Mørbrad + flatbiff ca 1 kg

Medisterfarse 2x500 g (uten melk og mel)

Julepølser 500g (uten melk og mel)

Varmrøkt ytrefiletbacon i bit ca 500 g

Sylte ca 400g

Innmatpate 450 ml (uten melk og mel)

kraft 0,5l

Pris 349 kr/kg

 

 

UTSOLGT
bottom of page